tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pasaka ilembula

Työrupeamani alkoi mukavast 4 vapaapäivällä. Pääsiäispyhät ovat täällä siis vapaat samoin kuin osa islamilaisista juhlapyhistä. Pitkäperjantaina Jaakko esitteli minulle sairaalaa ja käytäntöjä. Edelleen on paljon epäselvää, mutta selvää on, että kaikki on kovin alkeellista ja pula on tavarasta, mutta eikohän mielikuvituksella selviä:)

Lauantaina kävimme puolen tunnin ajomatkan päässä Makabakon kylässä markkinoilla ja täydentämässä ruokavaroja. Siellä on lähin paikka, mistä saa kylmätavaraa esim. Jogurttia. illalla saunoimme suomalaisessa puusaunassa. Ko. Sauna on Ilembulaan hankittu Leena Pasasen ja jonkun ruotsaleisen yhteisprojektina. Hyvät löylyt saatiin, vaikkei niitä juuri kuuman päivän päätteeksi kaivannutkaan.

Sunnuntaina menimme pääsiäiskirkkoon klo 7. Kirkon ulkopuolelle jo kuului gospel musiikkia ja luulimme olevamme myöhässä. Paikalliset kuitenkin siellä laulaen virittäytyivät tunnelmaan. Jumalanpalvelus (2,5h) pidettiin swahiliksi, joten saarnan sisältö jäi epäselväksi. Musiikki oli hyvää, sitä esitettiin 2 kuoron voimalla ja tietysti seurakunta lauloi kovaäänisesti käsillä rytmittäen. Kolehti kerättiin kolmesti!! Jos ei ollut antaa rahaa voi tuoda tavaraa, jotka sitten jumalanpalveluksen lopuksi huutokaupattiin kirkon ulkopuolella.

Lauantaina korkkasin paikalliset juoksumaastot. Sain osakseni paljon hymyä ja välillä röhönaurut. Paikallisten mielestä "turhaan" juokseminen on todella huvittavaa. Päivällä luonamme vieraili Leena Pasasen ottotytär Asha poikansa kanssa ja illalla vierailimme päivällisellä paikallisen kirurgin kotona. Päluumatka sieltä oli jännittävä, koska sähkökatkon vuoksi oli sysipimeää!! Sähkökatko jatkuu edelleen... Toivottavasti ei kovin pitkään. Tiistaina alkaa sitten työt!



Ei rahallinen kolehti matkalla kolehtikoriin. Raha-kolehti vietiin itse kirkon etuosassa olevaan koriin.

Monenlaista oli runsaasti tarjolla Makabakossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti