tiistai 28. toukokuuta 2013

Home sweet home, missing Africa



Olemme onnellisesti kotona ihmetellen oikeanpuoleista liikennettä, ihmisvilinän puutetta ja valoisia iltoja! Lumet onneksi ovat tässä ajassa sulaneet.  Aivot virittäytyvät vähitellen vastahakoisesti pois ”wait and see” moodista varsinkin kun yo-juhlien järjestämiseen on aikaa kotiinpaluun jälkeen viis vuorokautta. 

Kannattiko reissu? EHDOTTOMASTI.

Kotiin raahattiin paljon tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa, mutta parhaat matkamuistot jäivät ajatuksiin.  Mukaan ei saanut auringon lämpöä (tosin nyt kyllä Suomessakin kelpaa vielä lomailla), ihania ihmisiä, leppoisaa työilmapiiriä ja uskomattomia maisemia. Silmät avautuivat myös monelle asialle. Lehdestä on helppo lukea miljoonista Aidsia sairastavista, mutta kun ko. tautia sairastavat työskentelevätkin kanssasi yhdessä tai hoidat heitä orpolassa, asiasta tuleekin paljon kouriintuntuvampaa. Työskennellessä joutuu myös taipumaan siihen, että kuolema kuuluu elämään ja sen jälkeen elämä jatkaa kulkuaan. Hyvinvointia oppii arvostamaan, kun itse kuluttaa paikallisen kotiapulaisen kuukausipalkan verran kerralla ostaessaan kahvia, viiniä ja suklaata kaupasta. Tai kun korruptio kukoistaa esim. kun kuskimme saadessaan ylinopeussakot,hän joutui hakemaan kuitin kahden km päästä poliisiasemalta, koska poliisilla ei ole edes kuittivihkoa mukana. Moni ajatus varmasti vaatii vielä prosessointia täällä koti Suomessa, mutta varmaa on, että kaipaus Tansaniaan jäi. Toivottavasti vielä joskus palaan sinne!

Ensi viikolla virkatyöt kutsuvat, saa nähdä löydänkö työpaikalle. Sitä ennen kuitenkin vielä lauantaina juhlitaan uutta ylioppilasta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti